Velkommen til Kohberg.

Hvilken side ønsker du at besøge?

Luk
Hero
LAILA HAR STYR PÅ VORES EMBALLAGER

"Det, der er skønt ved Kohberg som arbejdsplads, er, at det er tilladt at undre sig”

Som emballagekoordinator på Kohbergs bageri i Bolderslev har Laila Jepsen ansvaret for udvikling og driften af vores emballager.

Hvis vi har et produkt, der bliver nyudviklet eller får ny emballage, sikrer jeg, at emballagen kan køre ude i pakkeriet, og at der kommer design på. Udarbejdelsen af designet kan ske i samarbejde med vores reklamebureau eller, når det drejer sig om private label, direkte med butikskæderne. Vores indkøbsafdeling køber materialerne ind, og vi afklarer f.eks. i forhold til størrelser med produktionen, forklarer Laila Jepsen.

Årlig besparelse på plastforbruget på 28 ton
I 2022 stod Laila Jepsen i spidsen for et stort projekt, hvor Kohberg på tværs af afdelinger gennemgik i alt 40 emballagedesigns. Projektet betød en reduktion af Kohbergs samlede plastforbrug med 28 ton, svarende til 5,5 %. Og nye projekter venter:

- I 2023 har vi ikke reduceret plastmængden på samme måde, som vi gjorde i 2022, men vi har i samarbejde med vores leverandører iværksat test af nye genanvendelige folietyper. På langt de fleste af vores emballager til frisk brød er vi i mål, så nu arbejder vi målrettet på at finde en erstatning for vores fastfoodemballager, der i øjeblikket er fremstillet af en ikke genanvendelig plasttype, fortæller Laila Jepsen.

Udfordringen for fastfoodemballagerne er, at produkterne bliver gas-pakket, og for at sikre, at gassen forbliver i emballagen, skal der anvendes plast med særlige egenskaber. Derfor kører Laila Jepsen i samarbejde med kolleger fra indkøb, pakkeri og vedligeholdsafdelingen nu test af helt nye genanvendelige plasttyper.

- Det, vi stiller som krav til leverandørerne, er naturligvis først og fremmest, at det nye materiale skal være genanvendeligt. Men samtidigt er det afgørende, at det fungerer i vores pakkeri, særligt i forhold til hastigheden og holdbarheden. Så vi kører test, og foreløbigt har vi fundet en ny genanvendelig plasttype til vores Grødboller og Ciabatta, og det er et vigtigt skridt i den rigtige retning, fortæller Laila Jepsen.

Udover arbejdet med at indføre genanvendelige plasttyper på alle Kohbergs emballager, arbejdes der på at afskaffe de såkaldte ”metalclips” til lukning af emballagerne. Metalclipsene består af både metal og plast og kan være svære at genanvende.

- Metalclipsene er ved at blive udfaset til fordel for lukkeclips af ren genanvendelig plast. Vi arbejder på at være i mål i løbet af 2024, fortæller Laila Jepsen.

Et spændende job - og en hverdag i balance
Vejen til jobbet som emballagekoordinator hos Kohberg startede for Laila Jepsen med en bachelor i Sundhed og Ernæring, udover en uddannelse som idrætsmassør og siden en karriere i køkkenbranchen.

- Jeg har altid haft interesse for mad, madglæde, produktion og ikke mindst kvaliteten af mad – både smag og forarbejdning, fortæller Laila Jepsen, der i 2016 blev alenemor til en søn. 

Med lange arbejdsdage og sene aftensmøder i køkkenbranchen hang hverdagen derfor ikke længere sammen, så Laila Jepsen søgte nye veje og arbejde med bl.a. fødevarekvalitet og -emballage. I 2021 kom hun til Kohberg.

- På Kohberg er jeg blevet mødt af nogle kolleger og chefer, som har løftet mig på en helt anden måde, end jeg har prøvet før. Jeg har fået lov til at være mig selv og vise, hvad jeg kan, og ikke mindst hvad jeg har lyst til, og så arbejde med det. Der vil altid være driftsopgaver, men der er også mulighed for at forfølge noget, man selv opdager og synes er interessant. Det gør, at man vokser og bliver motiveret, fortæller Laila
Jepsen.

Jobbet som emballagekoordinator gør, at Laila Jepsen hver dag arbejder sammen med kolleger fra andre afdelinger, og det er noget af det, hun værdsætter allermest ved sit job:

- Jeg har en rolle, hvor jeg er i samspil med rigtig mange kolleger for netop at kunne forene alle de faglige kompetencer i hver enkelt emballage, fortæller Laila Jepsen og afslutter: - Det, der er skønt ved Kohberg som arbejdsplads, er, at det er tilladt at undre sig. Fungerer det, vi har gjort indtil nu, eller kan vi gøre det på en anden måde? Det kan jeg rigtig godt lide, og derfor er det virkelig befriende at have fundet en arbejdsplads, hvor man kan tillade sig at stille spørgsmål.