Ansvarligt forbrug og produktion
Som fødevarevirksomhed er det naturligt for os at arbejde med FN's verdensmål nr. 12: ”Ansvarligt forbrug og produktion”. Et fokus, der i dag er en integreret del af hele vores værdikæde - fra råvarerne spirer på marken, til de færdige brød bliver købt af vores kunder.
Det forpligter os til at undgå forurenende stoffer og gennem hele vores produktion at sikre mindst mulig påvirkning af klima og miljø. Vi arbejder dedikeret for at reducere mængden af affald, og vi har gennem en målrettet indsats optimeret vores emballager, så vi bruger mindst muligt plast. Samtidigt arbejder vi fortsat for, at alt det plast, vi anvender i vores emballager, skal være genanvendeligt.
Vidste du, at hver eneste dansker hvert år kasserer 47 kg spiselig mad? 12 % af madspildet i husholdningerne er brød og kager med datomærkning.
I Kohberg agerer vi ansvarligt og ikke kun på egen bane. Det kan være små tiltag som at bage en række af vores rugbrød uden endeskiver, fordi vi ved, at enderne er noget af det, der oftest ender i skraldespanden. Og det kan være mere omfattende som at arbejde fokuseret på at øge holdbarheden eller lancere produkter med flere funktioner.