Velkommen til Kohberg.

Hvilken side ønsker du at besøge?

Luk
Hero
Vores historie

Tradition for godt håndværk

I midten af 1950'erne overtog bagermester Alfred Kohberg et håndværksbageri efter sin far i den lille sønderjyske by Bolderslev. Alfred Kohberg var Bolderslevs lokale rugbrødsmester, og det rygtedes hurtigt på egnen.

I 1969 flyttede Alfred Kohberg bageriet til den ganske passende adresse Kernesvinget, hvor der var masser af plads til at udfolde bagerhåndværket. Og her blev de første skridt taget på vejen mod det Kohberg, som vi alle kender – og som den dag i dag stadig ligger på samme adresse i Bolderslev. I løbet af årene er der kommet yderligere to bagerier til, et bageri i Taastrup og et i Haderslev.

1969

Det hele startede...

Den lokale sønderjyske rugbrødsmester Alfred Kohberg grundlægger bageriet Kohberg på Kernesvinget i Bolderslev.
1982

Rugbrødsbager - i stort format

I det nye bageri på Kernesvinget blev der bagt rugbrød i stor skala - og altid med respekt for håndværket.
1989

Familien Fogtmann køber

Alfred Kohberg sælger sit livsværk til den sønderjyske iværksætter Preben Fogtmann og hans kone Inga. 
1991

Herkules og Viking

To af vores mest traditionelle og velkendte rugbrød bliver udviklet og lanceret, og bliver hurtig en del af danskernes favoritter.
1993

Boller fra Kohberg

"Boller fra Kohberg" ser dagens lys, og udsagnet "Hvad skal jeg sige? - Boller fra Kohberg" sætter sig fast i danskernes hukommelse.
1995

Overtagelse af Trianonbageriet

Kohberg køber Røde Vejrmølle (Trianonbageriet) og opfører vores hvedebrødsbageri i Taastrup.
1999

Udvidelse

Vi udvider vores hvedebrødsbageri til de nuværende 10.000 m2.
2002

Wienerbrødslinje

Vi etablerer vores første wienerbrødslinje i Bolderslev og udvider dermed vores sortiment med lækre nye produkter.
2006

Brødrene Jesper og Per Fogtmann

2. generation af familien Fogtmann, sønnerne Jesper og Per, overtager ejerskabet af Kohberg.
2006

Overtagelse af H.C. Andersen Bagergården

Kohberg overtager det unikke og historiske håndværksbageri H.C. Andersen Bagergården i Haderslev.
2009

Ny rugbrødslinje

Vi udvider og etablerer vores nye rugbrødslinje i Bolderslev.
2010

Foodservice salgsenhed

Kohberg Foodservice ser for første gang dagens lys, som selvstændig salgsenhed.
2013

Mester og Anton

Dukkerne Mester og Anton er for første gang på skærmen, og deler ud af deres "bagerfaglige ekspertise".
2019

Rebranding

Vi rebrander Kohberg med ny kommunikationsplatform og nyt design med sort/hvide bagertern, der gør vores emballage let genkendelig.
2022

Gyldenmask

Vi udvikler Gyldenmask, der er bagt med upcyclet maskmel - en ny type mel, der er med til at upcycle ressourcer, der ellers ville gå til spilde. Det sker i samarbejde med Agrain®.

Vi er bagere

Vi bager ligesom bageren henne på hjørnet – bare i større skala.

Hver måned kan vi - alene i vores rugbrødsbageri i Bolderslev - bage rugbrød nok til, at brødene kan række hele vejen fra Bolderslev til Barcelona, hvis de bliver lagt i forlængelse af hinanden. 

Surdej er en vigtig ingrediens i vores rugbrød. At holde den i perfekt balance kræver erfaring, viden og passion for det gode håndværk. Vi bruger surdejen i alle vores rugbrød. Det giver brødene smag, holdbarhed og karakter.
Preben Helleberg Jensen Baker & Product Developer