Velkommen til Kohberg.

Hvilken side ønsker du at besøge?

Luk
Hero
Kohberg og miljøet

Vores omtanke for miljøet

Vores miljøhensyn begynder længe inden, vi sætter brødet i ovnen. Vi tager hensyn til miljøet, allerede når vi vælger råvarer og emballager.

Hos Kohberg bager vi mange brød hver dag – i store ovne og mange timer ad gangen. Derfor er det vigtigt, at vi udnytter energien mest effektivt af hensyn til miljøet. Når vi hos Kohberg bager mange brød og bagværk hver dag, kan vi ikke undgå at forbruge meget energi i form af strøm, vand og varme. Det er vi bevidste om, og derfor arbejder vi løbende på at reducere vores forbrug. Men vores stordrift rummer også fordele for energiforbruget og dermed miljøet – især hvis man sammenligner med, at det samme antal brød skulle bages ét for ét hjemme i køkkenerne.

Kohbergs produktion foregår i Danmark, så vi skal ikke transportere varerne langt fra bageri til kunde. Dermed sparer vi miljøet for unødig C02.

Emballage

Genanvendelig plast

Som fødevarevirksomhed tager vi højde for faktorer som fødevaresikkerhed, madspild og opbevaring, når vi vælger emballage. Og selvom det er et udskældt materiale, er plastemballage indtil videre stadig den bedste løsning for at undgå madspild hos vores kunder og hos forbrugerne. Plastemballagen holder brød og boller friske i lang tid – og samtidigt vejer plastemballagerne meget lidt, og det nedsætter miljøbelastningen ved transport.

I mere end 20 år har de klassiske Kohberg transportkasser været fremstillet af genanvendt plast. I dag er 89 % af vores plastemballage fremstillet i genanvendelig plast, og vi arbejder målrettet på at få genanvendelige emballager til alle vores produkter.

Vi kommer ikke uden om plastemballagerne, men vi arbejder kontinuerligt og målrettet for kun at anvende genanvendeligt plast og samtidig reducere den mængde af plast, vi bruger.
Britt Hougaard Head of Marketing, Innovation & Communication
Madspild i Kohberg

Surdej forhindrer madspild

Begrebet ”Madspild” dækker over fødevarer, der kunne være spist, men i stedet bliver smidt ud – og i Danmark udgør madspildet hvert år mere end 700.000 ton.

Hos Kohberg er surdej er en vigtig ingrediens i vores rugbrød, og vi ”fodrer” hver dag vores surdej med rugbrød, der blev til overs i produktionen. Alle øvrige kassationer fra vores bagerier bliver afsat til lokale landmænd, der kan bruge brød, boller og wienerbrød som foder til deres dyr. På den måde holder vi madspildet fra vores egen produktion på et absolut minimum.