Velkommen til Kohberg.

Hvilken side ønsker du at besøge?

Luk
Hero
LAUGE ER I LÆRE SOM AUTOMATIKTEKNIKER I VORES BAGERI I BOLDERSLEV

"Når jeg er på Kohberg, får jeg lov til at lave noget hele tiden. Det er fedt.”

Som lærling på Kohberg får du en spændende hverdag med mange forskellige opgaver og gode kolleger.

Lauge Lund Nissen er 18 år og i lære som automatiktekniker i vedligeholdsafdelingen  i Kohbergs bageri i Bolderslev.

- Jeg rodede lidt med knallerter og fandt ud af, at jeg godt kunne lide at arbejde med maskiner og sådan noget. Jeg var i praktik som elektriker, men jeg kunne mærke, at jeg ville gå død i det, hvis jeg kun skulle lave én ting hele tiden. Så jeg kiggede efter en mere varieret uddannelse og faldt over uddannelsen til automatiktekniker, fortæller Lauge Lund Nissen.

En hverdag, hvor ingen dage er ens
Som automatiktekniker arbejder man med optimering, vedligehold og reparation af maskiner. Men som automatiktekniker-lærling på Kohberg oplever Lauge Lund Nissen, at han og de andre lærlinge får mulighed for at afprøve mange andre opgaver. 

- Vi får f.eks. lov til at lave smedearbejde og alt muligt andet. Det er fedt, synes jeg, og jeg kan jo også se, at det er sådan, kollegerne arbejder. Jeg har kolleger, der har været på Kohberg i 15-20 år, og som alligevel kan sige ”det er første gang, jeg prøver det her”, når vi kommer ud til en ny opgave. Ingen dage er ens, fortæller Lauge Lund Nissen, og fortsætter: - Der er altid noget at lave i vedligeholdsafdelingen, og det er rart. Hvis det
sker, at der er en dag uden opgaver, så kan du få lov til at øve dig i at svejse eller noget andet, du har lyst til.

På spørgsmålet, hvilke opgaver han bedst kan lide, tøver Lauge Lund Nissen et øjeblik.

- Det er svært at sige, for det skifter faktisk lidt fra dag til dag. Nogle dage er det rart at sidde stille og roligt med en eltavle, og andre dage kan du komme ud og skifte en elmotor, og så er der meget mere gang i den. Det er rigtig fedt. Det værste er at skifte bånd på maskinerne, men det skal jo gøres, fortæller Lauge Lund Nissen, der er glad for samarbejdet med kollegerne og oplever, at der er en meget høj grad af tillid til ham. Men det kræver også noget initiativ

- Hvis du vil have de spændende opgaver, skal du ikke bare stå og kigge. Så skal du vise, du gerne vil. Men så snart kollegerne ved, du interesserer dig for noget, så kommer de også og spørger, om du vil med på en opgave. Hvis du vil have ansvar, så får du det.

En uddannelse med mange muligheder
I vedligeholdsafdelingen er der lige nu fire lærlinge, og yderligere to er på vej. 

- Nogle af mine venner er i lære steder, hvor det kun er dem, og det kan godt være lidt træls. Jeg synes, det er rart, at vi her er så mange lærlinge, fordi vi har meget til fælles. Der er en rigtig god tone i afdelingen. Alle har det godt med hinanden, og vi hygger os, fortæller Lauge Lund Nissen.

Uddannelsen betyder, at Lauge Lund Nissen på skift er på skole og ved Kohberg.

- Det er fint at være på skolen, men du sidder også mest ved et bord. Når jeg er på Kohberg, får jeg lov til at lave noget hele tiden. Det er fedt, fortæller Lauge Lund Nissen, der oplever, at undervisningen giver mere mening, efter han er startet på Kohberg: - Det er blevet lettere at forstå, fordi der er en sammenhæng mellem det, vi lærer på skolen, og det jeg laver på Kohberg.

Lauge har været lærling i syv måneder, og samlet set tager uddannelsen til automatiktekniker 4 ½ år. Når han er færdiguddannet, vil Lauge Lund Nissen gerne blive på Kohberg. I hvert fald i et stykke tid.

- Det er vigtigt at få lidt erfaring, men jeg kunne måske også godt tænke mig at rejse. Der er rigtig mange muligheder som færdiguddannet automatiktekniker, også i udlandet. Jeg kender en, der har sit cv liggende på
en jobportal. Han får 20 henvendelser om dagen fra virksomheder, der gerne vil ansætte ham, så der er stor mangel på området, fortæller Lauge Lund Nissen.

Og så er der lige dét med hårnettet ...
Kohberg er jo en fødevarevirksomhed, så hverdagen byder på masser af hånd- og skovask – og hårnet. Men det har Lauge Lund Nissen for længst vænnet sig til:

- I starten var det lidt mærkeligt at skulle gå med hårnet, men det vænner man sig hurtigt til. I dag glemmer jeg helt, at jeg har det på, afslutter Lauge Lund Nissen.