Kohbergs Grødboller
30. aug. 2023
Print
Ingredienser
1
Kom vand og havregryn i en gryde og bring det til kogepunktet. Skru ned til middel varme og kog til en passende konsistens. Køles af til det er lunkent (fingertemperatur).
2
Smuldr gæren og rør den ud i havregrøden. Tilsæt salt, sukker, olie, hørfrø og solsikkekerner og rør dejen sammen. Tilsæt hvedemelet – hold evt. lidt tilbage, dejen må ikke blive for fast.
3
Dejen æltes grundigt i 5-8 minutter. Lad dejen hæve tildækket i 30-60 minutter.
4
Del dejen i 12-15 stykker og tril dem til boller. Kom solsikkekernerne til pynt på en tallerken og tryk nu bollerne ned i kernerne (kan evt. pensles med 1 sammenpisket æg før de vendes i solsikkekernerne).
5
Stilles på bageplade og tildækkes med viskestykke. Lad bollerne hæve ca. en time. Bages 12-14 minutter ved 180 °C.