Velkommen til Kohberg.

Hvilken side ønsker du at besøge?

Luk
Hero
Organisation

Kohberg tilknytter sig SMETA-ordning og styrker sin position på eksportmarkedet

Kohbergs bageri i Bolderslev blev i marts 2024 SMETA-auditeret efter den på verdensplan mest anerkendte måling af en virksomheds arbejde med CSR-initiativer, herunder arbejdsforhold, -sikkerhed og forretningsetik. Med en SMETA-auditering højner Kohberg sin positionering som en attraktiv handelspartner på eksportmarkedet.

Det er ikke kun i Danmark, at vi er vilde med wienerbrød. I Kohberg oplever vi en stigende interesse for dansk wienerbrød fra kunder i hele verden, hvorfor et naturligt næste skridt har været at blive tilknyttet SMETA-ordningen ved SEDEX.

”At blive SMETA-auditeret er et vigtigt skridt for Kohberg. Med en global fastsat standard kan vi måle på, hvor gode vi er i arbejdet med CSR og sammenligne os med konkurrenter i ind- og udland. Det er både en intern styrke, da vi bliver klogere på egne udviklingspotentialer, men det er i høj grad en nødvendighed for at gøre os attraktive over for kunder på eksportmarkedet”, fortæller Thomas Kahr Knudsen, COO i Kohberg Bakery Group.

En SMETA-auditering undersøger, hvordan en virksomhed arbejder med følgende fire områder:

  • Arbejdsforhold (løn, overenskomst, arbejdsvilkår m.fl.)
  • Sundhed og sikkerhed (arbejdsulykker, trivsel, beredskabsplaner m.fl.)
  • Forretningsetik (’Code of Conduct’, bestikkelse m.fl.)
  • Miljø (CO2-emissioner, affaldssortering m.fl.)

Positiv tilbagemelding fra auditering

Forud for selve auditeringen, der består af et fysisk besøg af en auditør, har Kohberg udfyldt et omfattende spørgeskema, samt indsendt nøgletal for el-, vand- og gasforbruget.

Auditøren har gennemført individuelle og gruppeinterviews med 26 medarbejdere for at få indblik i arbejdsforhold, -sikkerhed og trivsel. Interviewene foregik i fortrolighed og uden ledelsens tilstedeværelse.

”Vi har fået positive tilbagemeldinger fra auditøren, og det er vi utrolig glade for. Men man kan jo altid gøre det endnu bedre, og derfor har vi allerede igangsat initiativer, så vi højner sikkerheden på arbejdspladsen endnu mere”, siger Thomas.

SMETA giver Kohberg en styrket ’license to supply

SMETA-ordningen er i dag én af de største globale standarder, og kendt af mange store virksomheder på eksportmarkedet. Derfor kan Kohberg ikke nødvendigvis differentiere sig på nu at være SMETA-auditeret, men det styrker Kohbergs positionering som attraktiv handelspartner på eksportmarkedet.

”Vi oplever i stigende grad, at vores kunder sætter krav til transparens igennem hele værdikæden. Med SMETA opnår vi i Kohberg et – også på globalt plan - ’license to supply’ og kan nu tilbyde vores internationale kunder bagværk af høj kvalitet, og samtidigt spille med åbne kort i den måde, vi driver virksomhed på. Det skaber værdi for nuværende og kommende samarbejder”, siger Thomas.