Når du ser "dansk mel"-logoet
Vi sætter ”dansk mel”-logoet på vores brød, når hovedingrediensen er dansk mel. Vi bruger som udgangspunkt dansk mel, men samtidig går vi ikke på kompromis med kvaliteten og leveringssikkerheden.
Minimum 95% af vores konventionelle rug og rugmel er dansk, og det samme gælder vores økologiske rugmel. Når vi køber hvedemel, kan vi ikke altid få nok fra dansk dyrket hvede, fordi der er begrænsede mængder i den rigtige kvalitet. Men vi er altid over 60% dansk økologisk hvedemel og dansk konventionelt hvedemel.
Uanset hvad er dansk mel hovedingrediensen i vores brød og wienerbrød, og der er tale om minimumssatser – ofte er vi langt over. Det afhænger blandt andet af, hvor god den danske høst er fra år til år. Kohberg bager så vidt muligt med danske råvarer, og mel er den råvare, vi bruger mest af.
Danske råvarer er et meget vigtigt parameter for os, og vi arbejder fortsat for at indføre flere danskproducerede ingredienser.