Velkommen til Kohberg.

Hvilken side ønsker du at besøge?

Luk
Hero
FAQ

Har du et spørgsmål til os?

Vi har samlet svarene på en række af de mest stillede spørgsmål til Kohberg. 

Hvis dit spørgsmål ikke er på listen, er du altid velkommen til at kontakte os på forbrugerservice@kohberg.com

Gluten findes i kornsorterne hvede, byg, rug og havre samt meltyper og ingredienser lavet herfra. Så helt generelt vil alle brød og boller indeholde gluten – med mindre de helt specifikt er deklarerede ”Glutenfri”.

Kohberg bager ikke selv glutenfri produkter. Det er nemlig meget kompliceret at bage glutenfrie brød og boller, fordi det kræver, at intet – råvarer, bagere, udstyr mv. – på noget tidspunkt har været i kontakt med glutenholdige råvarer, f.eks. almindeligt mel. På vores bagerier kan det simpelthen ikke lade sig gøre; her er mel alle vegne, og alle har en smule mel siddende i tøj og hår. 

Glutenholdige kornprodukter er på listen over de 14 allergifremkaldende ingredienser, som ifølge lovgivningen skal fremgå af ingredienslisten, hvis de findes i et produkt:

  • Bløddyr, dvs. muslinger, østers, blæksprutter og snegle
  • Glutenholdige kornprodukter, dvs. hvede, rug, byg, havre, spelt mm.
  • Fisk
  • Jordnødder
  • Krebsdyr, dvs. rejer, hummere, jomfruhummere, krebs og krabber
  • Lupin
  • Mælk, herunder laktose
  • Nødder, dvs. mandel, hasselnød, valnød, cashewnød (akajon), pekannød, paranød, pistacienød og queenslandnød
  • Selleri
  • Sennep
  • Sesamfrø
  • Soja
  • Svovldioxid og sulfitter, hvis der er over 10 mg pr. kg fødevare eller 10 mg. pr. liter drikkevare
  • Æg

Selvom en af de 14 allergifremkaldende ingredienser ikke er del af opskriften, kan der i nogle tilfælde være spor heraf i et givet produkt. Det gælder særligt sesamfrø.  

Hvis det er tilfældet, vil det altid fremgå af varedeklarationen med sætningen ”Kan indeholde spor af …”

 

De fleste produkter fra Kohberg er fri for mælk og laktose - og hvis et produkt indeholder mælk eller laktose, vil dette altid fremgå af varedeklarationen på bagsiden af emballagen.

Surdej indeholder som hovedregel ikke mælk/laktose. Skulle det alligevel være tilfældet, vil dette fremgå af deklarationen.

Mælk og laktose er på listen over de 14 allergifremkaldende ingredienser, som ifølge lovgivningen skal fremgå af ingredienslisten, hvis de findes i et produkt. Udover Mælk/laktose drejer det sig om:

  • Bløddyr, dvs. muslinger, østers, blæksprutter og snegle
  • Glutenholdige kornprodukter, dvs. hvede, rug, byg, havre, spelt mm.
  • Fisk
  • Jordnødder
  • Krebsdyr, dvs. rejer, hummere, jomfruhummere, krebs og krabber
  • Lupin
  • Mælk, herunder laktose
  • Nødder, dvs. mandel, hasselnød, valnød, cashewnød (akajon), pekannød, paranød, pistacienød og queenslandnød
  • Selleri
  • Sennep
  • Sesamfrø
  • Soja
  • Svovldioxid og sulfitter, hvis der er over 10 mg pr. kg fødevare eller 10 mg. pr. liter drikkevare
  • Æg

Selvom en af de 14 allergifremkaldende ingredienser ikke er del af opskriften, kan der i nogle tilfælde være spor heraf i et givet produkt. Det gælder særligt sesamfrø.  

Hvis det er tilfældet, vil det altid fremgå af varedeklarationen med sætningen ”Kan indeholde spor af …”

 

 

 

 

Hvis du har fået en tandskade pga. et af vores produkter, vil vi bede dig kontakte via vores reklamationsformular. Herefter kontakter vi dig hurtigst muligt.

VIGTIGT: Husk at gemme det fremmedlegeme, der har forårsaget din tandskade. Fremmedlegemet er bevis for, at skaden skyldtes vores produkt.

Når vi kontakter dig, sender vi en formular samt samtykkeerklæring, du skal udfylde. Derudover beder vi dig om at sende fremmedlegemet, pris- og behandlingsoverslag fra tandlægen, eventuelt røntgen eller kopi af røntgen og gerne datoclipsen fra posen samt emballage.

Vi sætter ”dansk mel”-logoet på vores brød, når hovedingrediensen er dansk mel. Logoet viser, at når du vælger et Kohberg-brød, så vælger du også et brød, der er bagt i Danmark af uddannede bagere og af dansk mel, med de klimamæssige fordele det giver. Selvom vi fra Kohberg ikke kan redde verden, så vil vi gerne kæmpe for at gøre en forskel. Og her kan vi faktisk gøre en forskel.

Som bageri har vi fokus på at nedsætte vores klimaftryk. Brød har et relativt lavt CO2-aftryk sammenlignet med for eksempel kød. Men transport af korn og mel udgør en god andel af brødets CO2-aftryk. Ved at bage med dansk mel udleder vi cirka 20 procent mindre CO2, end hvis vi brugte mel, der er kørt hertil fra udlandet. Det viser en opgørelse fra Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug 

Dansk mel har en høj fødevaresikkerhed, fordi danske afgrøder og mel kontrolleres af de danske fødevaremyndigheder, som er meget grundige. Det betyder, at vi som bageri sikrer forbrugerne højere fødevaresikkerhed ved at bruge danske råvarer som mel.

Rigtig mange af vores brød og boller er veganske - og du kan nemt kende dem, fordi de bærer Det Grønne Hjerte fra Dansk Vegetarisk Forening. 

Når et produkt har fået Det Grønne Hjerte, lever det op til følgende krav:

  • Produktet indeholder ikke kød eller biprodukter fra slagtning (knogle eller bløddele), heller ikke fra fisk, fjerkræ og skaldyr
  • Produktet indeholder ingen former for animalske produkter eller biprodukter, herunder også mælkeprodukter, æg og honning
  • Produktet indeholder ikke genmodificerede fødevarer (GMO)
  • Ingen animalske ingredienser er med vilje tilsat under produktionen, og hele produktionsprocessen er udformet med henblik på at udelukke enhver mulighed for kontaminering med ingredienser af animalsk oprindelse
  • Produktion af produktet samt produktionen af ingredienser til produktet har ikke betydet udnyttelsen af dyr - herunder forsøg på dyr, heller ikke i forbindelse med producentens introduktion af produktet.