Velkommen til Kohberg.

Hvilken side ønsker du at besøge?

Luk
Hero
Dansk mel

Vi bager med dansk mel

Når du vælger brød fra Kohberg, er du sikker på at få et brød, der er bagt i Danmark af uddannede bagere – og at hovedingrediensen er dansk mel.

Siden 2019 har hovedingrediensen i alt brød fra Kohberg været mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark. Og det er der mange gode grunde til.

 

Vi bager først og fremmest med dansk mel, fordi kontrollen af de danske afgrøder er utrolig grundig – og det betyder, at vi med dansk mel er garanteret en høj fødevaresikkerhed, som vi kan give videre til dig. Det er også vigtigt for os, at vi ved at bage med dansk mel støtter de danske landmænd og på den måde bidrager til at sikre danske arbejdspladser i landbruget. 

 

Sidst - men bestemt ikke mindst - udgør transport af korn og mel en god andel af brødets ellers lave CO2-aftryk. Ved at anvende dansk mel udleder vi ca. 20 procent mindre CO2, end hvis vi brugte mel, der blev kørt hertil fra udlandet. Det viser en opgørelse fra Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug.    

Nej tak til stråforkortere og glyphosat

Hos Kohberg har vi en helt fast politik om kun at bage med mel fra korn, der er dyrket uden glyphosat og stråforkortere - faktisk er vores interne krav skrappere end EU's regler på området.

Stråforkortere er sprøjtemidler, som bl.a. regulerer længden på kornets strå. Det er tilladt af fødevaremyndighederne at bruge stråforkortere, men de er blandt andet mistænkt for at forringe mænds sædkvalitet.

Glyphosat findes i ukrudtsmidler. Det er tilladt at anvende glyphosat i mange lande, men ikke i brødkorn i Danmark, og hos Kohberg ønsker vi at undgå midlet af hensyn til miljøet og fødevaresundheden.

Når du ser "dansk mel"-logoet

Vi sætter ”dansk mel”-logoet på vores brød, når hovedingrediensen er dansk mel. Vi bruger som udgangspunkt dansk mel, men samtidig går vi ikke på kompromis med kvaliteten og leveringssikkerheden.

Minimum 95% af vores konventionelle rug og rugmel er dansk, og det samme gælder vores økologiske rugmel. Når vi køber hvedemel, kan vi ikke altid få nok fra dansk dyrket hvede, fordi der er begrænsede mængder i den rigtige kvalitet. Men vi er altid over 60% dansk økologisk hvedemel og dansk konventionelt hvedemel. 

Uanset hvad er dansk mel hovedingrediensen i vores brød og wienerbrød, og der er tale om minimumssatser – ofte er vi langt over. Det afhænger blandt andet af, hvor god den danske høst er fra år til år. Kohberg bager så vidt muligt med danske råvarer, og mel er den råvare, vi bruger mest af.

 

 

Danske råvarer er et meget vigtigt parameter for os, og vi arbejder fortsat for at indføre flere danskproducerede ingredienser.
Britt Hougaard Head of Marketing, Innovation & Communication