Velkommen til Kohberg.

Hvilken side ønsker du at besøge?

Luk
Hero
Vores historie

Tradition for godt håndværk

I midten af 1950'erne overtog bagermester Alfred Kohberg et håndværksbageri efter sin far i den lille sønderjyske by Bolderslev. Alfred Kohberg var Bolderslevs lokale rugbrødsmester, og det rygtedes hurtigt på egnen.

I 1969 flyttede Alfred Kohberg bageriet til den ganske passende adresse Kernesvinget, hvor der var masser af plads til at udfolde bagerhåndværket.

På Kernesvinget blev de første skridt taget på vejen mod det Kohberg, som vi alle kender – og som den dag i dag stadig ligger på samme adresse i Bolderslev. I løbet af årene er der kommet yderligere to bagerier til, et bageri i Taastrup og et i Haderslev.

1969

Det hele startede ...

I 1955 overtog Alfred Kohberg sin fars håndværksbageri på Østergade i den lille sønderjyske by Bolderslev. Men det lille bageri blev hurtigt for småt for Alfred, og i 1969 flyttede han bageriet til Kernesvinget i Bolderslev og lagde dermed grundstenen til det Kohberg, vi kender i dag.
1982

Rugbrødsbager - i stort format

Alfred var i sin tid lokal rugbrødsmester, og han tog sin håndværk og sans for godt rugbrød med sig til det nye bageri på Kernesvinget. Her blev bagt rugbrød i stor skala - og altid med respekt for håndværket.
1989

Alfred sælger sit livsværk

Alfred Kohberg sælger i 1989 sit livsværk til det sønderjyske iværksætterpar Inga og Preben Fogtmann. Preben og Inga lovede Alfred, at de ville videreføre Kohbergs stolte traditioner og bage godt brød til danskerne.
1991

Viking og Herkules

To af vores mest populære rugbrød - Herkules og Viking - bliver udviklet og lanceret. Det er stadig forholdsvist nyt at bage rugbrød med mange kerner, og de to grove rugbrød fik hurtigt plads blandt danskernes favoritter.
1993

Kohberg bager hvedebrød

Rugbrødet vil altid være Kohbergs DNA - men i begyndelsen af 1990'erne blev bageriet i Bolderslev udvidet med et 6.000 m2 hvedebageri.
1993

Boller fra Kohberg?

Med hvedebrødet kommer også "Boller fra Kohberg" - og udsagnet "Hvad skal jeg sige? - Boller fra Kohberg" sætter sig for evigt fast i danskernes hukommelse.
2013

Mester og Anton

Dukkerne Mester og Anton er for første gang på skærmen, og deler ud af deres "bagerfaglige ekspertise" ...
2019

Vi er bagere!

Mere end 80 af vores knap 500 medarbejdere er uddannede bagere. Med bagertern på poserne og to trekanter, der illustrerer den traditionelle måde at pakke et brød ind, bliver vores stolte bagertraditioner fra 2019 også at se på vores emballager
Vores værdier

Fundamentet for vores kultur

Vores værdier er fundamentet for alt, vi gør i Kohberg - ja, de står endda på vores kaffekrus.

Se vores værdier
CSR-RAPPORT

Bliv klogere på Kohberg

At handle ansvarligt er grundstenen i vores arbejde - og i vores CSR-rapport kan du se læse, hvordan vi i Kohberg sætter helt konkrete mål for vores handlinger. 

Download CSR Rapport 2023
Vi er bagere - og vi er stolte af vores brød og vores traditioner! Kohberg er Danmarks største dansk- og familieejede bageri, og det forpligter.