Den bedste emballage holder brødet frisk
Selvom det er et udskældt materiale, er plastemballage stadig den bedste løsning for at undgå madspild. Plastemballagen holder dit brød friskt i lang tid, og samtidigt vejer den meget lidt - og dét nedsætter miljøbelastningen ved transport.
Så vi kommer indtil videre ikke uden om plastemballagerne - men vi arbejder kontinuerligt og målrettet for kun at anvende genanvendeligt plast og samtidig reducere den mængde af plast, vi bruger.
Ved at gennemgå alle vores posedesign i forhold til plasttype, tykkelse og form - og foretage en lille ændring af posernes hjørner, kunne vi i 2022 reducere vores plastforbrug til emballager med 28 ton.
Vidste du ... at hver eneste dansker hvert år kasserer 47 kg spiselig mad? 12 % af madspildet i husholdningerne er brød og kager med datomærkning.
Kun det bedste er godt nok til vores surdej
Surdej er en vigtig ingrediens i vores rugbrød – den giver smag og bestemmer brødets karakter. Selvom enhver surdej grundlæggende består af vand og mel, er vores Kohberg surdej helt unik. Den er en levende organisme, som vi meget omhyggeligt passer og plejer hver eneste dag.
Ofte er det vejret, der bestemmer - om sommeren har surdejen f.eks. brug for mindre vand end om vinteren, og vi må altid vurdere, hvordan dejen arbejder.
Vores unikke surdej bliver "fodret” med rugbrød, der blev til overs. Får vi andet tilovers, kan lokale landmænd bruge brød, boller og wienerbrød som foder til deres dyr. På den måde holder vi madspildet fra vores bagerier på et absolut minimum.