Velkommen til Kohberg.

Hvilken side ønsker du at besøge?

Luk
Hero
Fra mark til mave

Vi arbejder for at undgå madspild

Som bageri arbejder vi hver dag med friske råvarer – og når først vores brød er bagt, har de begrænset holdbarhed. Derfor er det vigtigt, at vi hele tiden har fokus på at optimere vores bagemetoder og minimere spild i alle led – fra råvarerne bliver dyrket på marken, til de færdige brød bliver leveret til butikkerne, og du kan finde dem på hylderne.

Kun på den måde kan vi sikre, at mest muligt af vores brød bliver spist, præcis som det blev bagt til.

Kan brød i lange baner mindske madspild?

Begrebet ”Madspild” dækker over fødevarer, der kunne være spist, men i stedet bliver smidt ud – og i Danmark udgør madspildet hvert år mere end 700.000 ton. 

Derfor er det naturligt for os at gøre, hvad vi kan for at mindske madspildet - også hjemme hos dig. Det kan være små tiltag som at bage en række af vores rugbrød i lange baner. 

Hvorfor? Fordi de lange rugbrød betyder, at vi kan pakke det enkelte rugbrød uden endeskiver. Og endeskiverne er netop noget af det, der oftest ender i skraldespanden. 

PLAST SKAL BRUGES IGEN OG IGEN OG IGEN ...

Den bedste emballage holder brødet frisk

Selvom det er et udskældt materiale, er plastemballage stadig den bedste løsning for at undgå madspild. Plastemballagen holder dit brød friskt i lang tid, og samtidigt vejer den meget lidt - og dét nedsætter miljøbelastningen ved transport. 

Så vi kommer indtil videre ikke uden om plastemballagerne - men vi arbejder kontinuerligt og målrettet for kun at anvende genanvendeligt plast og samtidig reducere den mængde af plast, vi bruger.

Ved at gennemgå alle vores posedesign i forhold til plasttype, tykkelse og form - og foretage en lille ændring af posernes hjørner, kunne vi i 2022 reducere vores plastforbrug til emballager med 28 ton.

Vidste du ... at hver eneste dansker hvert år kasserer 47 kg spiselig mad? 12 % af madspildet i husholdningerne er brød og kager med datomærkning.
Kilde: Landbrug og Fødevarer
SURDEJ FORHINDRER MADSPILD

Kun det bedste er godt nok til vores surdej

Surdej er en vigtig ingrediens i vores rugbrød – den giver smag og bestemmer brødets karakter. Selvom enhver surdej grundlæggende består af vand og mel, er vores Kohberg surdej helt unik. Den er en levende organisme, som vi meget omhyggeligt passer og plejer hver eneste dag.

Ofte er det vejret, der bestemmer - om sommeren har surdejen f.eks. brug for mindre vand end om vinteren, og vi må altid vurdere, hvordan dejen arbejder.

Vores unikke surdej bliver "fodret” med rugbrød, der blev til overs. Får vi andet tilovers, kan lokale landmænd bruge brød, boller og wienerbrød som foder til deres dyr. På den måde holder vi madspildet fra vores bagerier på et absolut minimum.

CSR-rapport 2023

Vil du vide mere om, hvad vi gør for at sikre, at dit brød er bagt  ansvarligt hele vejen fra mark til mave?

Så læs mere vores mål og vores handlinger i vores CSR-rapport.