![Hero](/media/zmmhns0b/historie_1600x400.jpg?rxy=0.37593984962406013,0.49624060150375937&width=414&height=336&quality=80&v=1da1e1b06ac8210)
![](/media/xvab1pgr/alfred-kohberg_584x360.jpg?width=160&height=0&quality=80&v=1d9af13561eaa70)
1969
Det hele startede...
Den lokale sønderjyske rugbrødsmester Alfred Kohberg grundlægger bageriet Kohberg på Kernesvinget i Bolderslev.![](/media/ridj0urb/familien-fogtmann_584x360.jpg?width=160&height=0&quality=80&v=1d9a42334e5db30)
1989
Familien Fogtmann køber
Alfred Kohberg sælger sit livsværk til den sønderjyske iværksætter Preben Fogtmann og hans kone Inga.![](/media/31sbwi1h/timeline03.jpg?width=160&height=0&quality=80&v=1d9a80e0aac8ff0)
1995
Overtagelse af trianonbageriet
Kohberg køber Røde Vejrmølle (Trianonbageriet) og opfører vores hvedebrødsbageri i Taastrup.![](/media/dxrdbk11/hvedebroedsbageri_584x360.jpg?width=160&height=0&quality=80&v=1d9a5c29d238710)
1999
Udvidelse
Vi udvider vores hvedebrødsbageri til de nuværende 10.000 m2.![](/media/clra3hi0/wienerbroedslinje_584x360.jpg?width=160&height=0&quality=80&v=1d9a5c5f89895b0)
2002
Wienerbrødslinje
Vi etablerer vores første wienerbrødslinje i Bolderslev og udvider dermed vores sortiment med lækre nye produkter.![](/media/heja0z43/jesper-og-per-fogtmann_584x360.jpg?width=160&height=0&quality=80&v=1d9a5c441f3a580)
2006
Brødrene Jesper og Per Fogtmann
2. generation af familien Fogtmann, sønnerne Jesper og Per, overtager ejerskabet af Kohberg.![](/media/p2bplvu1/hc-andersen-bagergaarden_584x360.jpg?width=160&height=0&quality=80&v=1d9a42334ab6a40)
2006
Overtagelse af H.C. Andersen Bagergården
Kohberg overtager det unikke og historiske håndværksbageri H.C. Andersen Bagergården i Haderslev.![](/media/r21hjz53/ny-rugbroedslinje_584x360.jpg?width=160&height=0&quality=80&v=1d9a5c5f8cc01c0)
2009
Ny rugbrødslinje
Vi udvider og etablerer vores nye rugbrødslinje i Bolderslev.![](/media/ffxfov0g/gyldenmask_584x360.jpg?width=160&height=0&quality=80&v=1d9a5c441949590)
2022
Gyldenmask
Vi udvikler Gyldenmask, der er bagt med upcyclet maskmel - en ny type mel, der er med til at upcycle ressourcer, der ellers ville gå til spilde. Det sker i samarbejde med Agrain®.![](/media/suebhvph/produktsortiment_1540x720.jpg?width=345&height=0&quality=80&v=1d9ae6f40dc69d0)
![](/media/qbcmy2pq/1600x730_produkt-bg_trae.jpg?width=160&height=0&quality=80&v=1d981361b9f1d90)
Surdej er en vigtig ingrediens i vores rugbrød. At holde den i perfekt balance kræver erfaring, viden og passion for det gode håndværk. Vi bruger surdejen i alle vores rugbrød. Det giver brødene smag, holdbarhed og karakter.
Preben Helleberg Jensen
Baker & Product Developer