Vores bagere har slået dej op til en ny frost favorit, som er bagt med rugkerner, hørfrø og dansk maskmel fra Agrain®. Maskmel er baseret på mask, der er et restprodukt fra ølbrygning, og udgør en værdifuld ingrediens i vores Gyldenmask Rugbrød, fordi det giver karakter og tilfører en udsøgt, fyldig og nøddeagtig smag. Samtidig hjælper maskmelet os med at upcycle ressourcer, der ellers ville gå til spilde.
Bagt med dansk, upcyclet mel
Mask er ”brugte korn” fra ølbrygning – for når bryggeriet har trukket sukkerstofferne ud af kornene for at gære øllet, har de ikke mere at bruge dem til. Masken bliver derfor presset, tørret og upcyclet til mel, som vores bagere kommer i røremaskinen og fremtryller lækre brød af. Smagen varierer afhængigt af den øltype, malten stammer fra – og dét gør maskmel til en spændende ingrediens at bage med. Agrain® får alt deres mask fra danske mikrobryggerier.
Læs mere om maskmel her.
Hos Kohberg gør vi os umage for at påvirke vores miljø mindst muligt, og derfor er vi stolte af at bruge dansk mel i vores produktion. Når vi bager med dansk mel, støtter vi det danske landbrug og mindsker udledningen af CO2, fordi melet ikke er kørt hertil fra udlandet. At bage med dansk mel er vores måde at bidrage positivt til det samfund, som Kohberg i mere end 50 år har været en del af.