Når vi hos Kohberg bager mange brød og boller hver dag, kan vi ikke undgå at forbruge meget energi i form af strøm, vand og varme. Det er vi bevidste om, og derfor arbejder vi kontinuerligt og fokuseret for hele tiden at forbedre og effektivisere vores bagerier.
I de kommende år vil vi investere i nye energibesparende løsninger og vi har allerede foretaget markante reduceringer af vores energiforbrug og omlagt dele af vores gasforbrug til grøn el.
Men vores stordrift rummer også fordele for energiforbruget og dermed miljøet – især hvis man sammenligner med, at det samme antal brød i stedet skulle bages ét for ét hjemme i køkkenerne.
I forhold til mange andre fødevarer har brød et lavt CO2-aftryk - faktisk er CO2-udledningen til din frokost den samme, uanset om du lægger en lille hakkebøf på din tallerken, eller om du i stedet fylder den med 90 skiver Herkules rugbrød.
Derfor er brød – særligt fuldkornsbrød - også en central del af Fødevarestyrelsens officielle kostråd, der har fokus på både sundhed og klima. Ifølge den grønne tænketank Concito kan danskerne reducere klimaaftrykket ved deres fødevareforbrug med 45 % ved at følge de officielle kostråd.
Vil du vide mere om, hvad vi gør for at sikre, at dit brød er bagt ansvarligt hele vejen fra mark til mave?
Så læs mere vores mål og vores handlinger i vores CSR-rapport.